Mislim da je za misionara najvažnije da ne odvaja svoj život od svog posla. Gospod je rekao da se sveća nece staviti pod sud, već u svećnjak i da će svima svetleti.

Dobar misionar je kao vojnik specijalne jedinice u vojsci – “univerzalni vojnik”. Jer se studentima MF ne predlaze samo uska pedagoška staza. Diplomac tog fakulteta dobija ogromno znanje iz raznih oblasti. Zadatak obučavanja je da se svede na minimum rizik za to da se misionar pokaze neučtiv u razgovoru sa neocrkovljenim ljudima. Kod studenta se još za vreme studija mora pojaviti “ukus misionarenja”. To znači da treba prilaziti ljudima, objašnjavati i pričati o drugim vrednostima i drugom životu, ali pritom ne stavljati pregradu između sebe i tih ljudi. Obično su najaktivniji ljudi koji su prešli u Pravoslavlje iz protestantskih konfesija ili sekti, jer upravo imaju taj ukus za misionarenje.

Misionari su sveštenički pomoćnici. Jedan moj poznanik sveštenik je rekao: “Vaš rad liči na rad medicinske sestre, koja priprema instrumente za hirurga i daje sve ono što je neophodno za operaciju”. Van Crkve misionar-katehizator treba da zamenjuje sveštenika tamo gde sveštenik ne stiže. Zato misionar treba da bude još i dobar organizator.
LINK TEKSTA- Tekst čitao Milan Ivetić

Preuzmite

 

ANDROID APLIKACIJA

KLIKNITE I POGLEDAJTE REJTING RADIO BLAGOVESTI

PODELITE

Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp